Vi som arbetar med filmfestivalen är:
Anne Gerdin, Borgholm
Marianne Brandén Andersson, Köpingsvik
Kjell Gerdin, Borgholm

Har du något att fråga om så ring eller skriv till:
Kjell Gerdin
Kvarngatan 54, 387 35 Borgholm
0708-14 68 12, 0485-775 10
kjell@borgholmfilmfestival.se

 


Göran Edgren

Tyvärr har ett namn försvunnit ur listan över medarberate upptill på denna sida. Vår vän Göran Edgren lämnade oss hastigt efter en kort tids sjukdom den 7/11, bara 2 dagar efter att höstens filmfestival var avslutad.

Göran var en stor filmälskare och entusiast. För några år sedan startade han tillsammans med några vänner i Borgholm föreningen Kultfilm på Kulturbiograf för att under festliga former visa gamla filmer på Borgholms Bio. Själv iklädde han sig då rollen som Farbror Einar med lösmustasch och keps, satte sig i biljettluckan för att sälja biobiljetter. Genom åren blev det dussintal sådana trevliga biofester.

Det var ur detta illustra sällskap som vi fyra, Marianne, Anne, Kjell och Göran, fick idén att i samband med Borgholms Stads 200-årsfirande starta Borgholms Filmfestival för att markera att under nästan hälften av stadens historia har det funnits en biografsalong här.

Göran var mycket kunnig när det gäller filmklassiker och vi har haft många givande träffar för att både se och diskutera film. Han lämnar nu ett stort tomrum efter sig, men vi har lovat hans familj att fortsätta driva Borgholms Filmfestival vidare i hans anda. Vi är tacksamma att få haft dig som vän och idéspruta för vår verksamhet.